Tinta Tinto vores chilenske garage vinhus
Tinta Tinto vinhuset i Chile

Tinta Tinto

Tinta Tinto er et mikro-vinhus beliggende i Algarrobo, som drives af ønologen Roberto Carrancá, hans kone, Javiera, og deres 2 unge døtre, Francisca og Sofía.

Vinene bliver lavet så naturligt som muligt, uden nogen form for tilsætningsstoffer.

Høsten er håndplukket, der er spontan fermentering og ingen filtrering for ikke at fjerne komponenter fra vinen. Vinene er unikke og dristige.

Alt bliver lavet i hånden

Roberto havde arbejdet i mange år som ønolog i et af Chiles store vinhuse, Indomita, før familien i 2010 med en smule druer i garagen derhjemme, startede deres lille firma.
Først i 2015 blev det et fuldtidsprojekt.

Alt er håndlavet, selv hver enkelt etikette.  Familien er fokuseret på at opnå ærlige, rene vine, som er et resultat af en proces med minimal indblanding.

Vinhuset producerer kun 12.000 flasker pr. år, og vinen sælges næsten udelukkende til lokale, chilenske restauranter.

Sortering af druer på vores chilenske garage vinhus
Håndsortering af druer til
Alt er håndlavet i Tinta Tinto
Håndlavede etiketter fra vores Chileske vineri

Naturvin

De retningslinjer, som der er enighed om i de fleste Naturvins-foreninger, er følgende:

  1. Markerne dyrkes efter øko. eller bio. principper
  2. Druerne høstes med håndkraft
  3. Vinen spontangæres – det vil sige ved naturgær. Ingen tilsat gærkultur
  4. Vinen filtreres ikke
  5. Der må ikke tilsættes sukker eller syre
  6. Der bruges ikke svovl i marken eller i vinificeringen

De fleste tillader tilsætning af små mængder svolv ved flaskningen, dog maksimalt 30 mg/l – og dermed langt under, hvad der er tilladt for økologisk og biodynamisk vin.

Vores vine fra Tinta Tinto opfylder alle de ovennævnte krav. Piel har >2 mg/l de øvrige rødvine >10 mg/l og Big Fish 25 mg.

VINE FRA TINTA TINTO