Tinta Tinto, Syrah 2022, Casablanca, Naturvin – UDSOLGT!

(2 kundeanmeldelser)

135,00 kr.
121,50 kr. ved køb af 6 fl.

 • Vinhus: Tinta Tinto
 • Område: Valle de Casablanca
 • Land: Chile
 • Årgang: 2022
 • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
 • Alkoholprocent: 13,8%
 • Type: Rødvin

Vinen er lavet på 100% Syrah. Vinmarken ligger i Tapihue-området omkring 25 km øst for Casablanca og tæt på Stillehavet, der sender kølige morgentåger ind over området fra Humboldt-strømmen. Marken ligger på en nordvendt skråning med granitholdig jord. Der er 5.000 planter pr. ha. og der benyttes drypvanding.

Alt bliver lavet i hånden. De håndplukkede druer afstilkes, før de gennemgår en semi-kulsyre fermentation med naturlig gær i små cement-æg. Derefter føres mosten over i brugte egetræsfade, hvor den ligger i 15 måneder, før vinen tappes på flaske ved tyngdekraftens hjælp uden justering og filtrering.

Vinhuset arbejder økologisk og stiler mod en balance mellem input og output ved ”negawatt” filosofien samtidigt med en moderne ønologisk viden og traditionelle vinproduktionsmetoder.
Sulfitniveauet er det så lav, at vinen kan betegnes som naturvin.

Points og omtaler:
92 points i Din Vin Guide nævnt under Fremragende vine og som ”God Køb”

I Gastro skriver René Langdahl følgende:
“Chilenerne bliver bedre og bedre til syrah. Landets præferencer for vin med relativt høj syre gavner faktisk syrah i mine øjne. Nogle af landets begsorte monstre fra Colchagua og Elqui har forbavsende nok stadig friskhed, men her har vi fat i en næsten naturvinstilgang, hvor naturgæren får lov at arbejde ovenikøbet med frugt fra det kølige Casablance. 13% er jo nærmest som en côte rotie, men udtrykket her er mere ”mørkt”. En herlig næse med chorizo, kølpølse, hindbær, trækulsbrikketter og peber. Den rammer lige i forårsfornemmelserne.”

Vinbladet: “Roberto Carrancá arbejdede i mange år som ønolog ved Indomita, et af Chiles store vinhuse, så i tilgift til det håndlavede touch, som præger hele den årlige produktion på 8.000 flasker, ved han som trænet ønolog, hvad han har med at gøre. Det dokumenterer hans forførende Tinta Tinto Syrah 2016, hvor den mørkviolette farvetone, den liflige duft af blommer, brombær og eukalyptus og den saftige smag af sorte bær med toner af lakrids, mørk chokolade og veldoseret fad går op i en højere enhed og giver lyst til et glas mere. Her er Crozes-Hermitage-distriktets kølige, friske Syrah-frugt forenet med generøs, oversøisk charme”.

 

 • Vinen er egnet for veganere.
 • Vinen kan gemmes i 6-8 år.

Ikke på lager

GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • American Express
 • Discover Card
 • PayPal
Pris: 121,50 Kr. pr flaske ved køb af 6 flasker

Beskrivelse

Koldklimavin med kirsebærrød farve og smukke aromaer af rød frugt, violette blomster og hvid peber. Ren og elegant. I munden er den intens med noter af vilde frugter, blommer, cassis, og lakrids. Fadet er velintegreret, næsten ubemærket, men giver en fornemmelse af sødme og mineralitet. Afbalanceret syre bringer friskhed og elegance.

Vi foreslår vinen til lammesteg og -kølle, spareribs, svinekød, samt ossobuco af kalvekød. Den går også fint til and, kraftige fiskeretter med tun og torsk, samt pasta, ravioli og oste.

Vi anbefaler servering ved 17 grader

Pris: 121,50 kr.
ved køb af 6 flasker.

Yderligere information

Vinhus

Tinta Tinto

Område

Valle de Casablanca

Land

Chile

Årgang

2022

Vol.:

Alm. flaske (75 cl)

Alkoholprocent

13,8%

Type

Rødvin

2 anmeldelser af Tinta Tinto, Syrah 2022, Casablanca, Naturvin – UDSOLGT!

 1. Alberte Mohr

  Hos Tinta Tinto i Casablanca Valley, i Chile, gæres druerne med spontan fermentation i små ægformede cementtanke. Deres minimale vinifikation er helt bogstavelig; intet sættes til vinen, som heller ikke filtreres men klares ved simpel bundfældning af sedimentet

 2. Claus Friis

  Virkelig behagelig, velsmagende og fyldig vin, der bare kan drikkes når som helst. Til mad er den god til kalv og svin.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *