Bodega Tukma - vores argentinske vineri i Salta
Tukma’s terrasse argentinsk vin

Bodega Tukma

Bodega Tukma ligger i Calchaquí-dalen, i det nordvestlige Argentina, højt i Andesbjergene. Vinmarkerne er spredt ud over den gamle Tukmanao-region, hvis rødder Bodega Tukma hylder med sine højdevine. For 2-3 tusind år siden, slog mennesket sig ned i disse dale og lærte at dyrke jorden.

I dag giver disse dale et af de bedste miljøer til produktion af unikke vine. Fra Tolombón, hjertet af Tukmanao, inviterer Bodega Tukma dig til at smage deres højdevine.

I alt produceret vinhuset 250.000 flasker om året. Vinhuset er ved at omlægge til økologi og regner med at være autoriseret næste år. Det er ikke svært for dem, for der bliver i forvejen ikke brugt sprøjtemidler på markerne pga. af højden og den følgende mangel på fugtighed og udyr.

Højde-vine

Druerne fra Tukma bliver dyrket i 1.700 meters højde for de røde vines vedkommende og i 1.900 for de hvide. De har endda marker i 2.670 meters højde. Til sammenligning anser man Ribera del Duero-vinmarker i 875 meters højde som “højtliggende”.

I den “høje vinregion” er der helt klar himmel, kølig bjergluft, mange solskinstimer og store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket giver en langsom modning.  Disse forhold giver en frugt med intens aroma og smag, en vin med en stærk karakter, som gennem bearbejdningen bliver elegant, fin og kompleks.
Med 320 solskinsdage om året og næsten igen nedbør, er sprøjtemidler mod svampe og insekter helt overflødig.

Argentisk vinmark i Salta over trægræsen
Højde vinmark fra Tukma

Sr. Torrentés

Vinhusets Torrontés-vinstokke er over 50 år gammel. Vinifikationen ledes af vinmageren José Luis Mounier, der er så stor en ekspert i Torrontés-sorten, at han blandt argentinske kolleger fra andre vinhuse er kendt som ”Sr. Torrontés”.

Vinene har vundet utroligt mange priser og har gode ratings. Bl.a. har Gran Corte fået guldmedalje i Hong Kong International Wine & Spirit Fair, hvor den også fik prisen som Bedste Argentinske Vin!

VINE FRA BODEGA TUKMA