Viser 10–18 af 32 resultater
-

250,00 kr.- Vinhus: Marqués de Pluma/Pinord
- Område: D.O Ribera del Duero
- Land: Spanien
- Årgang: 2020 – årgangen får 5 ud af 5 stjerner!
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 14,5%
- Type: Fadlagret Rødvin
Vinen laves på 100% Tempranillo druer, lokalt kaldet Tinta Fina-druer fra vinstokke over 35 år.
De gamle vinmarker, der ligger på bjergskråninger, tilbyder ideelle betingelser for lagrede vine. Terrænets hældning fremmer fremragende dræning, hvilket giver rødderne mulighed for at trænge dybt ind og berige vinen med mineralitet. Disse solbeskinnede parceller producerer koncentreret og moden frugt, hvilket resulterer i vine med stor struktur, balance og et exceptionelt lagringspotentiale.
De bedste druer udvælges omhyggeligt i vinmarken og transporteres hurtigt til vineriet. Når de er der, bruges tyngdekraften, når det er muligt, for at bevare druernes integritet og behandle skindene med stor omhu, da de giver vinens aromaer, tekstur og farve. Macerationen af mosten med skindene finder sted i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer i cirka 21 dage, hvorefter den friløbne saft ekstraheres. Vinen lagres i 24 måneder på franske (60%) og amerikanske egetræsfade (40%), efterfulgt af yderligere 18+ måneders flaskelagring.
2017 Silver Medal International Wine Challenge competitiom
2017 Bronze Medal Decanter
-

125,00 kr.- Vinhus: Marqués de Pluma/Pinord
- Område: D.O Ribera del Duero
- Land: Spanien
- Årgang: 2022
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 14,5%
- Type: Fadlagret Rødvin
Vinen laves på 100% Tempranillo druer, lokalt kaldet Tinta Fina-druer fra vinstokke over 35 år. Druerne håndplukkes og udvælgelsen udføres manuelt ved sorteringsbordet. Frugten udblødes derefter ved en kontrolleret temperatur på 23°C i 21 dage og lagres derefter i fire måneder på amerikanske og franske egetræsfade.
Vinhuset bruger tyngdekraften, når det er muligt, for at bevare druernes integritet og håndterer omhyggeligt drueskallerne, som giver vinen aroma, tekstur og farve.
-

120,00 kr.- Vinhus: Bodega Pinord
- Område: D.O. Cava
- Land: Spanien
- Årgang: ingen årgang
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,5%
- Type: Halvtør boblevin
Druerne er Xarel·lo 50%, Parellada 30%, Macabeo 20%.
Cava La Dama Demi Seco er en mousserende vin, lavet på ”champagne-metoden”, hvor 2.-gæringen foregår i flasken.
Pinord er et familieejede vinhus og et af de førende vinhuse i Penedés, der ligger vest for Barcelona. Deres historie går 150 år tilbage, og i 1950erne var det et af de første spanske vinhus til at producere Cava med druer fra familiens egne vinmarker.
Restsukkerindhold 35 gr/l.
-

175,00 kr.- Vinhus: Pazo Rosqueira/Pinord
- Område: D.O. Rías Baixas
- Land: Spanien
- Årgang: 2024
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 12,5%
- Type: Hvidvin
Druerne er 100% Albariño
Når druerne er høstet, sorteres de på et manuelt sorteringsbord og afstilkes derefter.
Druerne gennemgår en køleproces, hvor de køles ned til en temperatur på 5ºC. Dette er den optimale temperatur for macerationsprocessen, som varer omkring otte timer. Efter macerationen presses druen, og mosten ekstraheres og overføres til rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 18ºC.
Gæringen udføres med naturlig gær og efterfølges af lagring på bærmen i fire måneder, hvor vinen gennemgår to omløb, før den klares og tappes på flaske.
De markante bjerge af fyrretræer, eukalyptustræer og egetræer, der omgiver og vokser i deres vinmarker, påvirker vinenes natur, karakter og særlige kvaliteter og giver dem en unik personlighed.
Vinhuset benytter sig af bæredygtige metoder og er ved at omlægge til økologi.
-

135,00 kr.- Vinhus: Bodega Virgen de la Asuncíón
- Område: D.O Ribera del Duero
- Land: Spanien
- Årgang: 2018
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 15%
- Type: 100% Tempranillo med 12 mdrs. fadlagring
Vinen kommer fra vinstokke, der er 40-60 år gamle på marker med stenet, ler- og sandholdig jord, som giver fremragende dræningsbetingelser og med en årlig nedbør på 450 mm.
Markerne bliver høstet manuelt og vinen gæres i ståltanke ved 26 ºC for at bevare den aromatiske rigdom, med en maceration på 20 dage.
Crianza: 12 måneder i amerikanske og franske egetræsfade.
Seneste præmier: Guldmedalje i Concurso Internacional de Vino Zarcillo 2021
-

Vurderet 5.00 ud af 5
95,00 kr.- Vinhus: Bodega Virgen de la Asunción
- Område: D.O Ribera del Duero
- Land: Spanien
- Årgang: 2020
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 13,5%
- Type: 100% Tempranillo med 6 mdrs. fadlagring
Vinen kommer fra vinstokke, der er 20-40 år gamle på marker med stenet, ler- og sandholdig jord, som giver fremragende dræningsbetingelser og med en årlig nedbør på 450 mm.
Markerne bliver høstet manuelt og vinen gæres i ståltanke ved 24 ºC for at bevare den aromatiske rigdom, med en maceration på 15 dage. Vinen har været 6 måneder i amerikanske (80%) og franske (20 %) egetræsfade.
-

986,00 kr.- Vinhus: Pazo Rosqueira/Pinord, Torelló Viticultors, Marqués de Pluma/Pinord & Finca Mas Blanc
- Område: Rías Baixas, Penedés, Ribera del Duero & Priorat
- Land: Spanien
- Vol.: 6 x Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 12,5-15%
- Type: hvid og rødvine
- Lagerstatus: På lager
- 1 fl. Pazo Rosqueira, 2024, 100% Albariño, D.O. Rías Baixas, 12,5%
- 1 fl. Torelló, 50 Lliures, 2023, 100% Xarel·lo, D.O.Penedés, 13%
- 1 fl. Marqués de Pluma, Roble 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 4 mdr, 14,5%
- 1 fl. Marqués de Pluma, Crianza 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 14 mdr. på fad, 14,5%
- 1 fl. Finca Mas Blanc, Red Bat 2023, Garnacha Blend, D.O.Q. PRIORAT, 14,5%
- 1 fl. Finca Mas Blanc, Clos de Músic, 2020, Blend, D.O.Q. PRIORAT, 15%
Super spændende smagekasse til særpris fra Spaniens mest højprofilerede områder!
Nr. 1, 2, 5 og 6 er økologiske
Nr. 5 og 6 er også Biodynamiske
nr. 3 & 4 er fra bæredygtigt brug, der er under omlægning til økologi.
Ved 986,00,- kr. opnås 15% på vinene i forhold til køb af vinene enkeltvis.
-

Vurderet 5.00 ud af 5
290,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2018
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,50%
- Type: Corpinnat
- Lagerstatus: På lager
Druerne er: 52% Xarel.lo, 32% Macabeo and 16% Parellada
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Hver druesort, der håndplukkes, transporteres til presserne på mindre end 15 minutter for at forhindre tidlig oxidation eller gæring. Efter sorteringsbordet, presses hver druesort separat og blødt, idet det kun er den første presning, “mosto flor” (friløbssaft), der benyttes. Vinhuset benytter Inertys-teknologi i presserne, som beskytter mosten mod oxidationer under presningen. Vinen har lagret på 225 liters egetræsfade i ca. én måned. Anden gæring i flaske.
Denne vin har lagret mere end 36 måneder på bærmen. Hvert år foretages poignettage (omrystning af flasken), som får gæren til at blande sig igen med vinen. På grund af dette beriges mousserende vin med aromaer og smag. Manuel afklaring i pupitre. Degorgeret uden tilsætning af sukker.
Seneste priser:
2024: La Guía de Vins de Catalunya: 9,42
2024: Special Report 2024: 93 points
2024: Peñín guide 92 points
2024: Guía Vinos Gourmets: 91 points
2023: International Wine Challenge: 93 points
2022: Guía de Vinos y aceites: 97 points!
2022: Peñín guide 92 points!
2021: Concurso Casino Gran Madrid: Gran Oro
2021:Peñín guide1: 93 pts – 95 pts (jeroboam)
2020:Semana Vitivinícola: Great Gold
2020: Gourmets guide: 93 pts
Robert Parker: 92 pts
2019: Virtus: Great Gold
2019: Drink Business: Silver medal
-

280,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2019 & 2020 & 2021
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,5%
- Type: Corpinnat (1 fl) i gaveæske
Druerne er: 47% Xarel.lo, 34% Macabeo and 19% Parellada.
I 2019 er 16% fadlagret, i 2020 22% og i 2021 62%.
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Få flasker af denne enestående Corpinnat, som er en limited edition, der udtrykker huset ønske om at eksperimentere med forskellige måder at lave en mousserende vin. Med dette er Torelló i gang med et mikro vinifikations-projekt, der er kan skabe åbninger for produktioner i små mængder.
Klimatologi:
Årgang 2019, 2020 og 2021 er meget forskellige. 2019 var generelt et tørt år med to meget intense hedebølger om sommeren og en velkommen regn i slutningen af juli, august og begyndelsen af september. Vinene har en god syre, hvilket giver mulighed for at lave langtidslagrede mousserende vine. 2020 var et meget regnfuldt år mellem oktober og maj, mens sommeren var meget tør – det regnede ikke en eneste dag. I 2020 havde vi en mindre mængde druer og måtte være meget opmærksomme på vækstcyklussen og høstprocessen. 2021 var et meget tørt år. Druernes bær var meget små, men koncentrerede og af fremragende kvalitet. Basisvinene havde en god balance mellem syre og alkoholindhold.
Lagring:
Minimum 36 måneder på bærmen. Hvert år udføres poignettagen med det formål at blande gærresterme med vinen igen. På denne måde beriger vi den mousserende vin med aromaer og smage. Det er en Brut Nature uden tilsætning af sukker, og datoen for degorgement er angivet på bagsiden af etiketten.
97 points Magasinet Club de Gourmets
93 points Miguel Hudin
92 points Robert Parker