Viser 1–9 af 20 resultater
-

1.126,75 kr.- Vinhus: Torelló Viticultors & Mas Muntanyans
- Område: Corpinnat & D.O.Cava (begge vinhuse fra Katalonien)
- Land: Spanien
- Vol.: 6 x Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,5-12%
- Type: Corpinnat & Cava
- 1 fl. La Dama, Semi Seco D.O.Cava, 11,5%
- 1 fl. Torelló, Torelló Fresh Brut Reserva 2019 – Corpinnat, 11,5%, Økologisk
- 1 fl. Torelló, Brut Reserva 2022 – Corpinnat, 11,5%, Økologisk
- 1 fl. Torelló Tradicional Brut Nature 2019, Corpinnat, Økologisk
- 1 fl. Torelló 225 2018, Brut nature, Øko. Corpinnat 11,5%, Økologisk
- 1 fl. Torelló, Gran Torelló 2016, Corpinnat. 96 points af Miguel Hudin! 11,5%, Økologisk
Ved 1.126,75 opnås 15% på vinene i forhold til køb af vinene enkeltvis.
Torelló er et familie-vinhus, der laver elegant, spansk mousserende vin, der hedder Corpinnat. Familien Torelló er vinavlere helt tilbage til 1395 og begyndte selv med at producere mousserende og stille vine 1951.
Kvalitetsreglerne for Corpinnat er højere en de er for Champagne. Vinene skal være økologiske, druerne skal være håndhøstede og fra egne marker. Vinen skal minimum lagres 18 måneder på bærmen, den skal være årgangsmærket og der skal også være mærkning på etiketten for desgorgement.
Kort sagt, et kvalitets-stempel!
Vinhuset Mas Muntanyans ejes af Pinord, der er familieejet og et af de førende vinhuse i Penedés. Deres historie, i vinproduktion går hele 150 år tilbage og i dag er det 3 generation der driver vinhuset. I 1950’erne positionerede PINORD sig som en af pionererne inden for mousserende vin i Spanien med produktion af druer fra egne marker.
-

650,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2016 & 2017
- Vol.: Alm. flaske (75 cl) x 2 fl.
- Alkoholprocent: 11,5%
- Type: Corpinnat (2 fl) i gaveæske
Druerne er:
46% Xarel.lo, 30% Macabeo, 24% Parellada for Gran Torelló
51% Xarel.lo, 32% Macabeo, 17% Parellada for 225
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Hver druesort, der håndplukkes, transporteres til presserne på mindre end 15 minutter for at forhindre tidlig oxidation eller gæring. Efter sorteringsbordet, presses hver druesort separat og blødt, idet det kun er den første presning, “mosto flor” (friløbssaft), der benyttes. Vinhuset benytter Inertys-teknologi i presserne, som beskytter mosten mod oxidationer under presningen. Anden gæring i flaske. 225 har lagret på 225 liters egetræsfade.
Gran Torelló har lagret mere end 84 og 225 mere end 36 måneder på bærmen. Hvert år foretages poignettage (omrøring af flasken), som får gæren til at blande sig igen med vinen. På grund af dette beriges mousserende vin med aromaer og smag. Manuel afklaring i pupitre. Degorgeret uden tilsætning af sukker.
Seneste priser:
Gran Torelló:
- CIVAS & Guía de vinos Akatavino: Bedste bobler fra Spanien i 2022!!!
- CIVAS & Guía de vinos Akatavino: 96 points
- 2022 Decanter World Wine Awards: Sølvmedalje
- Peñín guide 2021 & 22: 94 pts
- Jancis Robinson: 17/20
- Virtus International Awards: Gold Medal
- Robert Parker: 92 pts (vintage ’11)
- Falstaff: 95 pts (’11)
- Vivir el Vino guide: 95 pts (’11)
225:
- Guía de Vinos y aceites 2022: 97 points!
- Concurso Casino Gran Madrid: Gran Oro
- Guía de Vinos y aceites 2022: 97 points!
- Peñín guide 2021: 93 pts – 95 pts (jeroboam)
- Gourmets guide 2020: 93 pts
- Robert Parker: 92 pts
- “Vivir el vino” GUIDE : 94 pts
- Semana Vitivinícola: 97 pts – honor roll (‘14)
-

365,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2014/16
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,5%
- Type: Corpinnat (1 fl) i gaveæske
Druerne er: 46% Xarel.lo, 30% Macabeo, 24% Parellada
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Hver druesort, der håndplukkes, transporteres til presserne på mindre end 15 minutter for at forhindre tidlig oxidation eller gæring. Efter sorteringsbordet, presses hver druesort separat og blødt, idet det kun er den første presning, “mosto flor” (friløbssaft), der benyttes. Vinhuset benytter Inertys-teknologi i presserne, som beskytter mosten mod oxidationer under presningen. Anden gæring i flaske.
Denne vin har lagret mere end 84 måneder på bærmen. Hvert år foretages poignettage (omrystning af flasken), som får gæren til at blande sig igen med vinen. På grund af dette beriges mousserende vin med aromaer og smag. Manuel afklaring i pupitre. Degorgeret uden tilsætning af sukker.
Seneste priser:
CIVAS & Guía de vinos Akatavino: Bedste bobler fra Spanien i 2022!!!
CIVAS & Guía de vinos Akatavino: 96 points
Peñín guide 2021 & 22: 94 pts
2022 Decanter World Wine Awards: Sølvmedalje
Jancis Robinson: 17/20
Virtus International Awards: Gold Medal
Robert Parker: 92 pts (vintage ’11)
Falstaff: 95 pts (’11)
Vivir el Vino guide: 95 pts (’11)
James Sucking: 92 pts (’11)
Miquel Hudin: 93 pts (’11)
Vinos de Catalunya guide: 9,47 pts
Semana Vitivinícola guide: 95 pts (’11)
Drinks Business: Gold Medal (’11)
Weinwirtschaft: 94 pts (‘10)
-

325,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2018
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,50%
- Type: Corpinnat (1 fl) i gaveæske
Druerne er: 51% Xarel.lo, 32% Macabeo and 17% Parellada
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Hver druesort, der håndplukkes, transporteres til presserne på mindre end 15 minutter for at forhindre tidlig oxidation eller gæring. Efter sorteringsbordet, presses hver druesort separat og blødt, idet det kun er den første presning, “mosto flor” (friløbssaft), der benyttes. Vinhuset benytter Inertys-teknologi i presserne, som beskytter mosten mod oxidationer under presningen. Vinen har lagret på 225 liters egetræsfade. Anden gæring i flaske.
Denne vin har lagret mere end 36 måneder på bærmen. Hvert år foretages poignettage (omrystning af flasken), som får gæren til at blande sig igen med vinen. På grund af dette beriges mousserende vin med aromaer og smag. Manuel afklaring i pupitre. Degorgeret uden tilsætning af sukker.
Seneste priser:
Guía de Vinos y aceites 2022: 97 points!
Concurso Casino Gran Madrid: Gran Oro
Peñín guide 2021: 93 pts – 95 pts (jeroboam)
Gourmets guide 2020: 93 pts
Robert Parker: 92 pts
“Vivir el vino” GUIDE : 94 pts
Semana Vitivinícola: 97 pts – honor roll (‘14)
Miquel Hudin: 91+93 pts
Virtus 2019: Great Gold Drink Business 2019: Silver medal
Weinwirschaft: 93 pts Falstaff: 94 pts
-

607,75 kr.- Vinhus: Marqués de Montecierzo, Torelló Viticultors, Bodega Tukma
- Område: D.O.Navarra, D.O. Penedés, Salta Argentina
- Land: Spanien & Argentina
- Vol.: 6 x Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 13-13,5%
- Type: Rosévin
- Lagerstatus: På lager
Det er rosétid hele året, når bare kvaliteten er god nok:-)
Vi har 3 vidt forskellige rosévine, som kan bruges i forskellige anledninger, så vi har lavet en smagekasse med 2 af hver. Så det gælder om at smage sig frem til dine favoritter. Kvaliteterne er:
- Emergente Rosado de Lágrima D.O. Navarra. Terrassevinen! Lækker, super frugtig (især jordbær) rosévin lavet på Garnacha and Cabernet Sauvignon. Ideel som terrassevin men passer også perfekt til kold ærtesuppe eller en mild ceviche uden alt for meget citrus.
Den har 3 år i træk vundet prisen som bedste rosévin i Navarra - Petjades Rosado. Elegant og vellavet, økologisk rosévin på Merlot fra D.O.Penedés. Den kan sagtens klare mad som paella, rejer i orientalsk tomatsauce og ovnbagt fisk. Men den er også superlækker uden mad.
- Tukma rosado. Højdevin fra Salta Argentina lavet på 100% Malbec og nok det tætteste en rosévin kommer på en rødvin. Prøv den f.eks. til kalkungryde med paprika og frisk appelsinsalat, osteretter, fisk,paella med kylling og skalddyr og lettere kødretter.
Nr. 1 er fra bæredygtigt brug der er i omlægning til økologi
Nr. 2 er økologisk
Nr. 3 er fra den ekstreme højde af 1.700 meter over havet. Dér behøver man ikke sprøjte, så bliver dyrket økologisk.
Ved 607,75 kr. opnås 15% på vinene i forhold til køb af vinene enkeltvis.
-

986,00 kr.- Vinhus: Pazo Rosqueira/Pinord, Torelló Viticultors, Marqués de Pluma/Pinord & Finca Mas Blanc
- Område: Rías Baixas, Penedés, Ribera del Duero & Priorat
- Land: Spanien
- Vol.: 6 x Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 12,5-15%
- Type: hvid og rødvine
- Lagerstatus: På lager
- 1 fl. Pazo Rosqueira, 2024, 100% Albariño, D.O. Rías Baixas, 12,5%
- 1 fl. Torelló, 50 Lliures, 2023, 100% Xarel·lo, D.O.Penedés, 13%
- 1 fl. Marqués de Pluma, Roble 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 4 mdr, 14,5%
- 1 fl. Marqués de Pluma, Crianza 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 14 mdr. på fad, 14,5%
- 1 fl. Finca Mas Blanc, Red Bat 2023, Garnacha Blend, D.O.Q. PRIORAT, 14,5%
- 1 fl. Finca Mas Blanc, Clos de Músic, 2020, Blend, D.O.Q. PRIORAT, 15%
Super spændende smagekasse til særpris fra Spaniens mest højprofilerede områder!
Nr. 1, 2, 5 og 6 er økologiske
Nr. 5 og 6 er også Biodynamiske
nr. 3 & 4 er fra bæredygtigt brug, der er under omlægning til økologi.
Ved 986,00,- kr. opnås 15% på vinene i forhold til køb af vinene enkeltvis.
-

Vurderet 5.00 ud af 5
290,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2018
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,50%
- Type: Corpinnat
- Lagerstatus: På lager
Druerne er: 52% Xarel.lo, 32% Macabeo and 16% Parellada
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Hver druesort, der håndplukkes, transporteres til presserne på mindre end 15 minutter for at forhindre tidlig oxidation eller gæring. Efter sorteringsbordet, presses hver druesort separat og blødt, idet det kun er den første presning, “mosto flor” (friløbssaft), der benyttes. Vinhuset benytter Inertys-teknologi i presserne, som beskytter mosten mod oxidationer under presningen. Vinen har lagret på 225 liters egetræsfade i ca. én måned. Anden gæring i flaske.
Denne vin har lagret mere end 36 måneder på bærmen. Hvert år foretages poignettage (omrystning af flasken), som får gæren til at blande sig igen med vinen. På grund af dette beriges mousserende vin med aromaer og smag. Manuel afklaring i pupitre. Degorgeret uden tilsætning af sukker.
Seneste priser:
2024: La Guía de Vins de Catalunya: 9,42
2024: Special Report 2024: 93 points
2024: Peñín guide 92 points
2024: Guía Vinos Gourmets: 91 points
2023: International Wine Challenge: 93 points
2022: Guía de Vinos y aceites: 97 points!
2022: Peñín guide 92 points!
2021: Concurso Casino Gran Madrid: Gran Oro
2021:Peñín guide1: 93 pts – 95 pts (jeroboam)
2020:Semana Vitivinícola: Great Gold
2020: Gourmets guide: 93 pts
Robert Parker: 92 pts
2019: Virtus: Great Gold
2019: Drink Business: Silver medal
-

280,00 kr.- Vinhus: Torelló
- Område: Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2019 & 2020 & 2021
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 11,5%
- Type: Corpinnat (1 fl) i gaveæske
Druerne er: 47% Xarel.lo, 34% Macabeo and 19% Parellada.
I 2019 er 16% fadlagret, i 2020 22% og i 2021 62%.
100% egne vinmarker
100% økologisk dyrket
100% manuel høst
Få flasker af denne enestående Corpinnat, som er en limited edition, der udtrykker huset ønske om at eksperimentere med forskellige måder at lave en mousserende vin. Med dette er Torelló i gang med et mikro vinifikations-projekt, der er kan skabe åbninger for produktioner i små mængder.
Klimatologi:
Årgang 2019, 2020 og 2021 er meget forskellige. 2019 var generelt et tørt år med to meget intense hedebølger om sommeren og en velkommen regn i slutningen af juli, august og begyndelsen af september. Vinene har en god syre, hvilket giver mulighed for at lave langtidslagrede mousserende vine. 2020 var et meget regnfuldt år mellem oktober og maj, mens sommeren var meget tør – det regnede ikke en eneste dag. I 2020 havde vi en mindre mængde druer og måtte være meget opmærksomme på vækstcyklussen og høstprocessen. 2021 var et meget tørt år. Druernes bær var meget små, men koncentrerede og af fremragende kvalitet. Basisvinene havde en god balance mellem syre og alkoholindhold.
Lagring:
Minimum 36 måneder på bærmen. Hvert år udføres poignettagen med det formål at blande gærresterme med vinen igen. På denne måde beriger vi den mousserende vin med aromaer og smage. Det er en Brut Nature uden tilsætning af sukker, og datoen for degorgement er angivet på bagsiden af etiketten.
97 points Magasinet Club de Gourmets
93 points Miguel Hudin
92 points Robert Parker
-

165,00 kr.- Vinhus: Torelló Viticultors
- Område: D.O. Penedés
- Land: Spanien
- Årgang 2023
- Vol.: Alm. flaske (75 cl)
- Alkoholprocent: 13%
- Type: Hvidvin
- Lagerstatus: På lager
Druerne er: 100% Xarel·lo
100% egne vinmarker
100% manuel høst
Can Martí-gården har tilhørt familien Torelló siden 1395. Den sjove etikette med penge på og navnet 50 Lliures (som betyder 50 pund) angiver det beløb, som familien i sin tid købte vingården for.
Vinene fra denne klimatologisk komplekse høst, er kendetegnet ved en overraskende balance mellem syreindhold og alkoholindhold.
Druerne passerer gennem udvælgelsesbordet og presses derefter forsigtigt i pneumatisk presse. Kun den første brøkdel af presningen, kaldet “free run juice” bruges (også den højeste kvalitet).
Vinen er gæret og lagret i fem forskellige beholdere, før den aftappes: amfora, demijohn, cementæg, rustfri ståltank og egetræs- og akaciefade. Disse forskelligartede beholdere giver vinen kompleksitet, dybde og et væld af aroma- og smagsnuancer, der gør den helt speciel.
Der produceres kun 9.000 flasker af denne vin. Den kan drikkes nu men og vil modne fint i flasken.
Seneste priser:
2024: Guía Vinos & Gourmets: 90 points
2024: La Guías de Vins de Catalunya: 9,27 points
2023: International Wine Challenge: 91 Points
2023: Guia de Vins de Catalunya ’23: 9,34
2023: Guía Vivir el Vino’23: 93 points
2023: Gourmets’23: 93 points
2022: Parker: 92 Points