• Kolonne Null Cuvée Rouge No. 2 Edition Mas Que Vinos - 0,44 % Alkohol

    Kolonne Null Cuvée Rouge No. 2 Edition Mas Que Vinos – 0,44 % Alkohol

    110,00 kr.
    99,00 kr. ved køb af 6 fl.
    • Vinhus: Kolonne Null i samarbejde med Bodegas Más Que Vinos
    • Område: Toledo
    • Land: Spanien & Tyskland
    • Årgang: n/v
    • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
    • Alkoholprocent: 0,44%
    • Type: Alkoholfri rødvin
    • Lagerstatus: På lager

    Drue: Tempranillo

    Alkoholfri rødvin…! Før Kolonne Null satte sig for at lave kvalitets-alkoholfrie versioner af klasserødvine, var der ikke mange bud på lækre produkter indenfor denne kategori.
    Sammen med den spanske producent Más Que Vinos fra varme Toledo, syd for Madrid, har de udviklet en fantastisk alkoholfri rødvin. Más Que Vinos sørger for, at der bliver spillet på alle tangenter.
    De laver kun vin på de lokale druesorter som Cencibel (Tempranillo), Garnacha, Airén and Malvar, som står fordelt på 35 hektarer økologiske vinmarker med ældgamle buskvinstokke, hvoraf mange er over 80 år gamle.
    Kolonne Null skaffer kun de bedste Premiumvine til at lave deres alkoholfrie topprodukter!

    Seneste ratings:
    93 point. Et glimrende bud på en alkoholfri vin” – Mad & Monopolet
    5 stjerner i Vinavisen i uge 4-2023

  • Marqués de Pluma, Crianza 2022, D.O. Ribera del Duero 100% Tempranillo 14 mdr. på fad - Udsolgt!

    Marqués de Pluma, Crianza 2022, D.O. Ribera del Duero 100% Tempranillo 14 mdr. på fad – Udsolgt!

    142,50 kr.
    128,25 kr. ved køb af 6 fl.
    • Vinhus: Marqués de Pluma/Pinord
    • Område: D.O Ribera del Duero
    • Land: Spanien
    • Årgang: 2022
    • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
    • Alkoholprocent: 14,5%
    • Type: Fadlagret Rødvin

    Vinen laves på 100% Tempranillo druer, lokalt kaldet Tinta Fina-druer fra vinstokke over 35 år.

    Når druerne er blevet håndplukket, går de videre til den første macerationstank for at bevare aromaerne og en 21-dages gæringsproces ved en kontrolleret temperatur på 23°C med tilhørende lagring. Vinen tilbringer derefter 14 måneder på amerikanske og franske egetræsfade, før den tappes på flaske til lagring.

    Vinhuset bruger tyngdekraften, når det er muligt, for at bevare druernes integritet og håndterer omhyggeligt drueskallerne, som giver vinen aroma, tekstur og farve.

  • Marqués de Pluma, Roble 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 4 mdr. på fad

    Marqués de Pluma, Roble 2022 Ribera del Duero 100% Tempranillo 4 mdr. på fad

    110,00 kr.
    99 kr. ved køb af 6 fl.
    • Vinhus: Marqués de Pluma/Pinord
    • Område: D.O Ribera del Duero
    • Land: Spanien
    • Årgang: 2022
    • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
    • Alkoholprocent: 14,5%
    • Type: Fadlagret Rødvin

    Vinen laves på 100% Tempranillo druer, lokalt kaldet Tinta Fina-druer fra vinstokke over 35 år. Druerne håndplukkes og udvælgelsen udføres manuelt ved sorteringsbordet. Frugten udblødes derefter ved en kontrolleret temperatur på 23°C i 21 dage og lagres derefter i fire måneder på amerikanske og franske egetræsfade.

    Vinhuset bruger tyngdekraften, når det er muligt, for at bevare druernes integritet og håndterer omhyggeligt drueskallerne, som giver vinen aroma, tekstur og farve.

  • Tinta Tinto, Cabernet Sauvignon/Petit Verdot 2021, Valle Aconcagua, Naturvin

    Tinta Tinto, Cabernet Sauvignon/Petit Verdot 2021, Valle Aconcagua, Naturvin

    155,00 kr.
    139,50 kr. ved køb af 6 fl.
    • Vinhus: Tinta Tinto
    • Område: Valle Aconcagua
    • Land: Chile
    • Årgang: 2021
    • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
    • Alkoholprocent: 13,32%
    • Type: Rødvin med fadlagring
    • Lagerstatus: På lager

    Vinen er lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Petit Verdot. Gennem Aconcagua-dalen løber floden af samme navn. Dvs. dalen går fra bjergene ud til Stillehavet og derved bliver påvirket af den tåge, der hver morgen trænger ind i floddalen fra den kølige Humboldt Strøm. Jorden er alluvial og dækket med småsten, som opsamler varme i løbet af dagen og giver det tilbage til vinstokkene om natten.

    Alt bliver lavet i hånden. De håndplukkede druer afstilkes før de gennemgår en semi-kulsyre fermentation med naturlig gær i små cement-æg. Derefter føres mosten over i brugte egetræsfade, hvor den ligger i 9 måneder, før vinen tappes på flaske ved tyngdekraftens hjælp og uden justering og filtrering.

    Vinhuset arbejder økologisk og stiler mod en balance mellem input og output ved ”negawatt” filosofien samtidigt med en moderne ønologisk viden og traditionelle vinproduktionsmetoder.
    Sulfitniveauet er det så lav, at vinen kan betegnes som naturvin.

    • Vinen er egnet for veganere.
    • Vinen kan gemmes i 8 år.

     

  • Tinta Tinto, Syrah 2022, Casablanca, Naturvin

    Tinta Tinto, Syrah 2022, Casablanca, Naturvin

    150,00 kr.
    135,00 kr. ved køb af 6 fl.
    • Vinhus: Tinta Tinto
    • Område: Valle de Casablanca
    • Land: Chile
    • Årgang: 2022
    • Vol.: Alm. flaske (75 cl)
    • Alkoholprocent: 13,8%
    • Type: Rødvin

    Vinen er lavet på 100% Syrah. Vinmarken ligger i Tapihue-området omkring 25 km øst for Casablanca og tæt på Stillehavet, der sender kølige morgentåger ind over området fra Humboldt-strømmen. Marken ligger på en nordvendt skråning med granitholdig jord. Der er 5.000 planter pr. ha. og der benyttes drypvanding.

    Alt bliver lavet i hånden. De håndplukkede druer afstilkes, før de gennemgår en semi-kulsyre fermentation med naturlig gær i små cement-æg. Derefter føres mosten over i brugte egetræsfade, hvor den ligger i 15 måneder, før vinen tappes på flaske ved tyngdekraftens hjælp uden justering og filtrering.

    Vinhuset arbejder økologisk og stiler mod en balance mellem input og output ved ”negawatt” filosofien samtidigt med en moderne ønologisk viden og traditionelle vinproduktionsmetoder.
    Sulfitniveauet er det så lav, at vinen kan betegnes som naturvin.

    Points og omtaler:
    92 points i Din Vin Guide nævnt under Fremragende vine og som ”Godt Køb”

    I Gastro skriver René Langdahl følgende:
    “Chilenerne bliver bedre og bedre til syrah. Landets præferencer for vin med relativt høj syre gavner faktisk syrah i mine øjne. Nogle af landets begsorte monstre fra Colchagua og Elqui har forbavsende nok stadig friskhed, men her har vi fat i en næsten naturvinstilgang, hvor naturgæren får lov at arbejde ovenikøbet med frugt fra det kølige Casablance. 13% er jo nærmest som en côte rotie, men udtrykket her er mere ”mørkt”. En herlig næse med chorizo, kølpølse, hindbær, trækulsbrikketter og peber. Den rammer lige i forårsfornemmelserne.”

    Vinbladet: “Roberto Carrancá arbejdede i mange år som ønolog ved Indomita, et af Chiles store vinhuse, så i tilgift til det håndlavede touch, som præger hele den årlige produktion på 8.000 flasker, ved han som trænet ønolog, hvad han har med at gøre. Det dokumenterer hans forførende Tinta Tinto Syrah 2016, hvor den mørkviolette farvetone, den liflige duft af blommer, brombær og eukalyptus og den saftige smag af sorte bær med toner af lakrids, mørk chokolade og veldoseret fad går op i en højere enhed og giver lyst til et glas mere. Her er Crozes-Hermitage-distriktets kølige, friske Syrah-frugt forenet med generøs, oversøisk charme”.

     

    • Vinen er egnet for veganere.
    • Vinen kan gemmes i 6-8 år.